Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘIPRAVUJEME NA PŘÍŠTÍ ŠK.ROK...

13. 7. 2011

Co děláme o prázdninách? Připravujeme obnovenou premiéru pohádky O kominíku Josífkovi....

o-kominiku-josifkovi.jpg  Pamatujete doby, kdy po městech chodívali kominíci? Děti, ba i dospělí se rychle chytali za knoflíky a něco si přáli. Pro štěstí si sahali na kominický, od sazí umouněný oblek… Také naše pohádka vypráví příběh o štěstí kominíka Josífka, které se mu jednoho dne, aniž si to uvědomí, vytratí jako dým z komínu. Z malého městečka, kde ho mají všichni rádi, odchází pyšně do velkého  města. Mezitím se ale začínají dít podivné věci a Andulka, Josífkova milá, se jednoho dne ztratí. Celé městečko ovládne zlý čaroděj Čoudimil. Vrátí se Josífek, aby Andulku i městečko zachránil? Najde své pravé štěstí? To se dozvíte v naší výpravné pohádce plné komínů, střech a poetických písniček, kterou hrají dva loutkoherci s loutkami zvanými manekýni.

....takže velmi pečlivě zkoušíme a zkoušíme.

Dále pracujeme na zcela nové pohádce:

Čarodějná pohádka

Příběh čaroděje Habakuka, zlomyslného skřítka a především malé Dorotky.Ta se promění z obyčejné hadrové panenky po neopatrné manipulaci čaroděje s elixírem zvětšení.Elixír však učinkuje jen 24 hodin.Dorotce se zpátky do malého hadrového těla nechce.Jedinou šancí je kouzelná hůlka z paprsku Slunce.Získat jí však není jednoduché...

   Činoherně-loutková pohádka o tom, jak je důležité někým v životě být, jak je důležité mít své jméno a místo ve světě. Ale i o tom, jak je jednoduché naletět zlu a vychytralosti.Naštěstí jsme v pohádce a tak nakonec, jak to má být, všechno dobře dopadne.

hrají: Michal Vaněk a Zuzka Nováková

představení pro děti mš a 1.st.zš                                              délka představení: cca 45 min

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář